Sivusto käyttää evästeitä.

Yritys

Keitä me olemme?


Klo Design on vuonna 2005 perustettu suomalainen lifestyle-tuotemerkki. Vuosien saatossa mallisto on muokkautunut ja nykyinen mallisto koostuu etupäässä vaatteista ja asusteista. Mallistoa suunnittelevat ja pitkälti myös valmistavat nuoret muotoilijat ja artesaanit. Tällä hetkellä Klo Designissa on kaksi kokopäiväistä työntekijää ja lisäksi kaksi osa-aikaista.

 

Klo Designin mallistolle on tyypillistä, että värit, materiaalit ja muotokieli toistuvat tuotteesta toiseen. Klo Designin persoonallisissa kuoseissa yhdistyvät aiheet Suomen luonnosta ja kaikkialta ympäristöstämme. Korkealuokkaiset materiaalit ja huolellinen työnjälki takaavat laadukkaan ja ajattoman tuotteen.

 

Klo Designin toimintafilosofiana ja suunnittelun ohjenuorana on luoda aikaa kestäviä kohtuuhintaisia käyttötuotteita ihmisille, jotka arvostavat ympäristöään.

 

Ajaton design ja kestävät materiaalit

 

Pyrkimyksenämme on suunnitella kuoseja ja tuotteita, jotka ovat designiltaan ajankohtaisia tällä hetkellä, mutta jotka eivät vanhenisi ajankaan kuluessa. Toivomme, että tuotteitamme käytettäisiin pitkään. Siksi valitsemme vain laadukkaita ja pitkäikäisiä materiaaleja tuotteisiimme.

 

Luonnonmateriaalit

 

Käytämme tekstiilituotteissamme pellavaa, puuvillaa ja villahuopaa ja villaa. Kaikki ovat 100 %:sti uusiutuvia luonnonmateriaaleja.

 

Sisustustekstiileissä käyttämämme pellava kasvatetaan Valko-Venäjällä. Kangas värjätään Liettuassa. Pellava on materiaalina erinomainen, sillä se on erittäin kestävä ja yleensä vain paranee käytössä. Pellava on myös varsin ekologinen materiaali, koska se tarvitsee vain vähän vettä, ravinteita ja tuholaismyrkkyjä kasvaakseen. Myös pellavahuivien pellava tulee Liettuasta. Sisustustekstiilit ja huivit ommellaan tuotteiksi Turussa Klo Designin omassa tuotannossa.

 

Asusteissa käyttämämme puuvillamarkiisi on kerätty eri puolilta maailmaa.  Puuvillamme on kudottu Saksassa, valkaistu Tsekin tasavallassa ja värjätty Suomessa. Puuvillamarkiisimme on BCI sertifioitu ja ökö-sertifioitu.  Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä ÖKÖ- sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. BCI:stä voit lukea lisää tästä: . https://bettercotton.org/what-does-our-logo-mean/

 

Mekot ja collegetuotteet valmistetaan paksusta ja pehmeästä puuvillasta. Puuvillakangas tulee Liettuasta, jossa vaatteemme myös ommellaan. Myös vaatteissa käyttämämme puuvillamme on ökö-tex sertifioitua.  Lisätietoa ökö-tex sertifikaatista löydät tästä: https://www.oeko-tex.com/en/consumer/consumers_home/consumers_home.xhtml

 

Villahuopamme tulee Saksasta, joka on suuri villahuovan tuottajamaa.

 

Merinovillapipojen langat tulevat Italiasta. Ne ommellaan pipoiksi Kokkolassa. Merinovillapipoissamme käytetty villa on mulesing free -laatuista villaa.

 

 

Lähituotanto

 

Painamme lähes kaikki kankaamme (kuosit) itse käsin Turussa lähellä satamaa. Tilanteissa, joissa tarvitsemme nopeasti paljon painettua kangasta käytämme suomalaista yhteistyökumppaniamme, joka painaa kankaita teollisesti Aitoossa. Kankaat leikataan ja ommellaan tuotteiksi Klo Designin tuotannossa Turussa. Turussa valmistamme kaikki kassit, laukut ja pussukat, sisustustekstiilit sekä huivit.

 

Oman Turun tuotantomme lisäksi valmistamme vaatteita ja nahkatuotteita Liettuassa. Etsimme pitkään valmistajaa ko. tuotteille ja koska emme löytäneet sopivaa tuotantopaikkaa Suomesta (minimimäärät näin pienelle yritykselle kohtuuttoman suuria) käänsimme katseet naapurimaihin. Halusimme pitää tuotannon mahdollisimman lähellä ja Euroopassa. Lopulta löysimme itsellemme valmistajat sekä vaatteille että nahkatuotteillemme Vilnasta Liettuasta (EU). Liettua on osoittautunut käteväksi ja onnistuneeksi valmistuspaikaksi, koska se on lähempänä Turkua kuin Rovaniemi, eli pääsemme käymään siellä helposti tarpeen mukaan. Liettuassa on sama työkulttuuri - ja moraali kuin meillä ja he noudattavat EU -lainsäädäntöä. Koska vaatteet tehdään Liettuassa, pystymme pitämään hinnat kohtuullisella tasolla.