Sivusto käyttää evästeitä.

Yritys

Keitä me olemme?


Klo Design on vuonna 2005 perustettu suomalainen lifestyle-tuotemerkki. Vuosien saatossa mallisto on muokkautunut ja nykyinen mallisto koostuu etupäässä vaatteista ja asusteista. Mallistoa suunnittelevat ja pitkälti myös valmistavat nuoret muotoilijat ja artesaanit. Tällä hetkellä Klo Designissa on kaksi kokopäiväistä työntekijää ja lisäksi kaksi osa-aikaista.

 

Klo Designin mallistolle on tyypillistä, että värit, materiaalit ja muotokieli toistuvat tuotteesta toiseen. Klo Designin persoonallisissa kuoseissa yhdistyvät aiheet Suomen luonnosta ja kaikkialta ympäristöstämme. Korkealuokkaiset materiaalit ja huolellinen työnjälki takaavat laadukkaan ja ajattoman tuotteen.

 

Klo Designin toimintafilosofiana ja suunnittelun ohjenuorana on luoda aikaa kestäviä kohtuuhintaisia käyttötuotteita ihmisille, jotka arvostavat ympäristöään.

 

Ajaton design ja kestävät materiaalit

 

Pyrkimyksenämme on suunnitella kuoseja ja tuotteita, jotka ovat designiltaan ajankohtaisia tällä hetkellä, mutta jotka eivät vanhenisi ajankaan kuluessa. Toivomme, että tuotteitamme käytettäisiin pitkään. Siksi valitsemme vain laadukkaita ja pitkäikäisiä materiaaleja tuotteisiimme.

 

Luonnonmateriaalit

 

Käytämme tekstiilituotteissamme pellavaa, puuvillaa , korkkia ja villaa. Kaikki ovat 100 %:sti uusiutuvia luonnonmateriaaleja.

 

Sisustustekstiileissä käyttämämme pellava kasvatetaan Valko-Venäjällä. Kangas värjätään Liettuassa. Pellava on materiaalina erinomainen, sillä se on erittäin kestävä ja yleensä vain paranee käytössä. Pellava on myös varsin ekologinen materiaali, koska se tarvitsee vain vähän vettä, ravinteita ja tuholaismyrkkyjä kasvaakseen. Myös pellavahuivien pellava tulee Liettuasta. Sisustustekstiilit ja huivit ommellaan tuotteiksi Turussa Klo Designin omassa tuotannossa.

 

Asusteissa käyttämämme puuvillamarkiisi on kerätty eri puolilta maailmaa.  Puuvillamme on kudottu Saksassa, valkaistu Tsekin tasavallassa ja värjätty Suomessa. Puuvillamarkiisimme on BCI sertifioitu ja öko-sertifioitu.  Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä ÖKO- sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. BCI:stä voit lukea lisää tästä: . https://bettercotton.org/what-does-our-logo-mean/

 

Mekot ja collegetuotteet valmistetaan puuvillasta. Puuvillakangas tulee Liettuasta, jossa vaatteemme myös ommellaan. Myös vaatteissa käyttämämme puuvillamme on öko-tex sertifioitua.  l

 

Merinovillapipojen langat tulevat Italiasta. Ne ommellaan pipoiksi Kokkolassa. Merinovillapipoissamme käytetty villa on mulesing free -laatuista villaa.

 

 

Lähituotanto

 

Painamme lähes kaikki kankaamme (kuosit) itse käsin Turussa. Tilanteissa, joissa tarvitsemme nopeasti paljon painettua kangasta käytämme suomalaista yhteistyökumppaniamme, joka painaa kankaita teollisesti Aitoossa. Kankaat leikataan ja ommellaan tuotteiksi Klo Designin tuotannossa Turussa. Turussa valmistamme kaikki kassit, laukut ja pussukat, sisustustekstiilit sekä huivit.

 

Oman tuotantomme lisäksi valmistamme vaatteita ja nahkatuotteita Liettuassa (EU).