Sivusto käyttää evästeitä.

Yritys

Keitä me olemme?


Klo Design on vuonna 2005 perustettu suomalainen lifestyle-tuotemerkki. Vuosien saatossa mallisto on muovautunut, ja nykyinen mallistomme koostuu etupäässä vaatteista ja asusteista. Klo Design oli aluksi muotoiluopiskelijoiden yhdessä perustama yritys. Vuosien saatossa suurin osa opiskelijoista siirtyi muihin töihin tai vaihtoi alaa. Nykyään Klo Design on ainoan alkuperäisjäsenen, Dani Aavisen, perheensä kanssa pyörittämä perheyritys. Tällä hetkellä Klo Designissa on kolme kokopäiväistä työntekijää, ja lisäksi kaksi osa-aikaista työntekijää.  Yrityksellä on kivijalkamyymälä vanhassa 1700-luvun lopun puutalossa historiallisessa Fortuna -korttelissa. Täällä myös valmistamme kaikki kassit, laukut, pussukat ja asusteet. Klo Designilla on jälleenmyyjiä eri puolilla Suomea, ja lisäksi tuotteitamme myydään ulkomailla Saksassa ja Yhdysvalloissa.

 

Klo Designin mallistolle on tyypillistä, että värit, materiaalit ja muotokieli toistuvat tuotteesta toiseen. Malliston persoonallisissa kuoseissa yhdistyvät aiheet Suomen luonnosta ja kaikkialta ympäristöstämme. Korkealuokkaiset materiaalit ja huolellinen työnjälki takaavat laadukkaan ja ajattoman tuotteen.

 

Klo Designin toimintafilosofiana ja suunnittelun ohjenuorana on luoda aikaa kestäviä kohtuuhintaisia käyttötuotteita ihmisille, jotka arvostavat ympäristöään.

 

Ajaton design ja kestävät materiaalit

 

Pyrkimyksenämme on suunnitella kuoseja ja tuotteita, jotka ovat designiltaan ajankohtaisia tällä hetkellä, mutta jotka eivät vanhenisi ajankaan kuluessa. Toivomme, että tuotteitamme käytettäisiin pitkään. Siksi valitsemme vain laadukkaita ja pitkäikäisiä materiaaleja tuotteisiimme.

 

Luonnonmateriaalit

 

Käytämme tekstiilituotteissamme pellavaa, puuvillaa , korkkia ja villaa. Kaikki ovat 100 %:sti uusiutuvia luonnonmateriaaleja.

 

Materiaalien alkuperä

 

Sisustustekstiileissä käyttämämme pellava kasvatetaan Valko-Venäjällä. Kangas värjätään Liettuassa. Pellava on materiaalina erinomainen, sillä se on erittäin kestävä ja yleensä vain paranee käytössä. Pellava on myös varsin ekologinen materiaali, koska se tarvitsee vain vähän vettä, ravinteita ja tuholaismyrkkyjä kasvaakseen. Myös pellavahuivien pellava tulee Liettuasta. Sisustustekstiilit ja huivit ommellaan tuotteiksi Turussa Klo Designin omassa tuotannossa.

 

Asusteissa käyttämämme puuvillamarkiisi on kerätty eri puolilta maailmaa.  Puuvillamme on kudottu Saksassa, valkaistu Tsekin tasavallassa ja värjätty Suomessa. Puuvillamarkiisimme on BCI sertifioitu ja Öko-sertifioitu.  Kankaan ostamme suomalaisesta kangasyrityksestä. Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä ÖKO- sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. BCI:stä voit lukea lisää tästä: . https://bettercotton.org/what-does-our-logo-mean/.

 

Mekot, paidat ja collegetuotteet valmistetaan puuvillasta. Puuvillakangas tulee Liettuasta, jossa vaatteemme myös ommellaan kahdella eri alihankkijalla. Myös vaatteissa käyttämämme puuvilla on Öko-tex ja BCI sertifioitua. 

 

Merinovillapipojen langat tulevat Italialaisesta lankatehtaasta. Ne ommellaan pipoiksi Kokkolassa. Merinovillapipoissamme käytetty villa on mulesing free -laatuista villaa.

 

Lähituotanto

 

Painamme lähes kaikki kankaamme (kuosit) itse käsin Turussa. Tilanteissa, joissa tarvitsemme nopeasti paljon painettua kangasta käytämme suomalaista yhteistyökumppaniamme, joka painaa kankaita teollisesti Aitoossa. Kankaat leikataan ja ommellaan tuotteiksi Klo Designin tuotannossa Turussa. Turussa valmistamme kaikki kassit, laukut ja pussukat, sisustustekstiilit sekä huivit.

 

Nahkatuotteemme valmistetaan nahkatuotteisiin keskittyneellä alihankkijalla Liettuassa (EU).